Äntligen en snuggle safe

Måste bara skriva och berätta att jag äntligen har köpt en snuggle safe. Hittade den på en djur affär i stan för 150kr. Tokbilligt om man jämför med att beställa en på internet. Egentligen behöver vi ju den inte, men den kan ju vara bra till nästa vinter. Har ju läs en massa i Hannas blogg om hur bra den verkar. Ska prova och värma den för soj skull nu bara!

Jobbigt att hålla ordning på varandra

Det har varit en kul men jobbig vecka. Vi har gjort det bästa för att anpassa oss efter Iso's vanor. Inte lätt för han att komma till lata ungdommar med en soffpotatis till hund. Han är ju van att traska långt på mårgonen och få göra 2'an i lugn och ro. Jerry som är van att det kan vara lite stressigt här på morgonen klockan halv sex, gör både 1'an och 2'an på några sek och sedan vill han in och sova igen. Iso kräver lite mer, man kan nästan tro att Jerry är den äldre av de två. Men det är otroligt kul att ha två, Jerry älskar sällskapet och blir väldigt mycket mer harmonisk.

Jag och Jerry har nu påbörjat vår fjärde klickerkurs!!! Vi är nog beroende av det där kursandet. Klicker passar oss väldigt bra! Han är en pärla på kursen. Vårt mål är att han ska lära sig att vara lös bland andra hundar och hålla sig nära mig och hålla kontakt och ta kommandon. Det ska bli jätte kul att träna på det. Håller på att klicka in det inomhus nu och vi ska nog döpa det till "här" imorgon.

60264-36
Så här gosigt har vi det i soffan nu på kvällarna. Väldigt viktigt för Jerry att det är han som är närmast!
Ps. Jag var nog halvt död då denna bilden togs.

Hundvakt!

I söndags hämtade vi Iso, han ska vara hos oss hela veckan för mina föräldrar har åkt till sthlm. Så det är full rulle i lägenheten nu! Man tänker inte på hur väldigt lugn Jerry är förrän det kommer en hund till som är lite mer fart på.

Igår (måndag) så var det lång dag för mig på skolan så jag var trött när jag kom hem så vi åkte till banafjäl och hundarna fick rejsa runt i några timmar på gården. De var väldigt nöjda då vi gick in. Idag så har vi börjat dagen med en skogsrunda och sedan frukost. Efter det så ringde en kompis och ville gå på prommis så då bar det av runt byn. Sedan har vi vilat lite och solat på balkongen. Båda hundarna älskar att sola sig.

60264-35
Iso kisar i solen på balkongen!

Det är kul med två!!!

Aj i örat!

Typiskt! Idag så fick Jerry vara hos mamma för jag skulle följa en kompis till stan. Ja då händer det såklart en olycka. Jerry får ett bett eller blir klöst i örat och det blöder som attan. Han skakar och det vill inte läka. Jag får såklart ett telefonsamtal från stackars mamma som inte vet vad hon ska ta sig till! Gaaa. Jag sprang på apoteket och köpte tejp, men vi hade massor av ärenden på stan och det tog en himmla tid innan jag kom hem. Nu sitter det lilla stackaren och ser allmänt olycklig ut med ett ihoptejpat huvud. Jag hoppas verkligen att vi kan få det att läka fort.

60264-34
Snyggt va?

Sol i veckan!

Har inte skrivit här på hela veckan för vi har varit ute och promenerat jätte mycket. Och då vi inte har det så har vi solat och myst på balkongen. Superskön vecka!!

60264-33
Jerry solar på morgonen, i vardagsrummet!

Fått för mycket friskluft!

Idag har vi haft en härlig dag i banafjäl. Det började med att vi hämtade Iso och han blev lika glad somvanligt. Han älskar att åka bil! Vi åkte ut till gården och de fick rasta av sig en stund, sedan fick de gå in i huset och vara med husse och hans bror. Jag skulle på byns café och träffa en kompis. När jag kom tillbaka så blev det bus och rejs ute somvanligt, de är helt underbara att titta på då de härjar runt. Iso jagade några skator och Jerry spanade i skogen. Det verkar som om de fått lite vårhumör för de blir bara spralligare för varje dag som går.

60264-33
Bus bakom laggår'n. Där ser ni hur lite snö det är (ironi)!

Jerry har till och med börjat vada i de jätte stora vattenpölarna som finns nu (!). Trodde inte att en dp gillade sånt, de e ju kallt.

60264-34

Vi åkte och lämnade Iso hos mamma och åt middag där. Nu är både Jerry och husse slagna hjältar som hållt igång hela dagen.

Oj vilken gegga

Idag så började vi med en låång sovmorgon. Sedan var det ut i skogen en liten stund och sedan blev det mys. Efter det så tog matte och duschade och sedan åkte vi ut till banafjäl så Jerry skulle få springa och hoppa lite. Men de var så himmla slaskigt och geggigt så han ville inte vara ute särskilt länge. Han busade mest inne i huset och vi tränade lite apportering. Ett tips till alla som vill få hunden att bita i metall. Ta en rulle med najtråd. Den är lätt och det finns ju ändar på rullen att bita i frånbörjan om man tycker att det är otäckt. Jerry fattade efter en stund och apporterade så fint i vårt blivande badrum. Första gången han apporterar metall.

Måste skryta lite mer. I förrgår så apporterade han ett ägg! Husse råkade tappa ned några ägg i golvet och Jerry var ju snabb att ta ett. Han vände sig mot mig och då sa jag genast "apport" han kom till mig och jag sa loss och han la det då i min hand. Värsta duktiga apporthunden! Han fick äta upp ett trasigt ägg som belöning.

Idag efter vi hade varit i banafjäl så åkte vi ut till skallören och käkade påskmiddag. Jerry fick äta massa gott så hela hans middag i matskålen var kvar. Han busade och härjade och sovde i soffan. Nu har han gått och lagt sig i sängen och tycker nog att vi ska göra honom sällskap.

60264-31
Vilken lycka! Lite gräs hade töat fram, så den lille gräsätaren kunde få sig ett mellanmål!

Äntligen påsklov

Idag har det varit husses hund igen. Lilla Jerry har dessutom passat på att jobba lite som dagmamma idag. Han älskar verkligen att leka med barnen. Han har busat hela dan i banafjäl med husse och alla barn. Nu har ju jag äntligen mitt eftr längtade påsklov (=självstudier). Så nu ska vi mysa och busa och mysa lite till! Ska vara hemma mest. Har inget speciellt planerat.

Husses hund

Idag har Jerry varit husses heeela dan! Jag åkte tidigt till skolan och hann inte hem. Jag slutade halv fem och skulle på möte i Nordmaling klockan 18. Jag fick ta bilen för att hinna med allt. Jerry och husse hade varit på en lååång prommis runt hela byn i det här pissvädret. Men jag fick ett himmla glatt mottagande nu då jag kom hem. Tvåhundra pussar på en minut kanske. Jerry har dessutom så goda puusar nu då vi borstar hans tänder varje dag. Mmm.....älskade lilla fis hund!

Lördag!

Det var en rolig dag som började med full fart! Vi skulle vara hundvakt åt Iso hela dagen för mamma å pappa skulle hälsa på en sjuk släkting. Iso kom instormandes och sen var det full fart. Jerry skyndade sig att äta frukost och satt igång med massa bus. Jag skulle ju till stan och kolla på en konstutställning! Så det var bara att stuva in båda hundarna i bilen. Jerry fick åka i sitt bur och jag bäddade i hatthylla med flecefilt åt Iso. (Livsfarligt jag vet!) Men han ligger där så snällt och solar sig då man kör.

Åkte först och köpte lite nya tugg saker till Jerry, bla grissvans och tjurmuskel. (urk) Jerry älskar sånt snusk! Efter jag hade kollat på konsten så bar det av hemåt, de va ju så himmla fint väder. Jag svängde in i banafjäl och hundarna blev som kor på grönbetet. De hoppade och studsade i djupsnön och busade som kattungar. Sen åkte vi till lägenheten och städade. Nian och Jonas skulle komma på besök på kvällen. Hundarna hjälpte till så gott de kunde. De fick några rastnings rundor i skogen och sen myste vi och åt chips och godis framför TV'n.

Mera snö

Idag har det blåst och snöat heeela dagen. Rätt så trist tycker Jerry. Han sov hela förmiddagen i mitt knä. Mysigt men varmt som attan! Det ser ut som om det skulle kunna vara julafton ute.

Efter vi hade ätit middag så åkte vi till banafjäl för Rikard skulle fixa lite i huset (bryta upp hallgolver, snart finns det inget kvar i huset). Jag och Jerry hade klätt på oss ordentligt för det snöade så mycket. Vi tog en lång härlig prommis i skogen. Både jag och Jerry blev sjublöta av allt pulsande i snön. Men bra motion!

60264-30
Jerry springer ifatt mig på lägdan bakom laggår'n. Huset man ser är knuten av laggår'n.

Efter prommisen gick vi in till Maggan som hade bakdag. Tur för Jerry, han fick smaka lite olika kakor och sov gott sedan. Han satt till och med kvar i TV rummet då Maggan fick besök. Han bara boffade lite!

Måndag & Tisdag

På måndag så var det låång dag för matte i skolan. På kvällen så hade husse jaktprov så jag och Jerry åkte till Iso å mamma å pappa. Det blev ett himmla ståhej somvanligt de tokbusade och Jerry började springa med tunga ute och öppen mun. Jerry älskar verkligen att vara där!

På tisdag var det låg dag iskolan igen, men på kvällen gick vi en härlig promenad och titta på lite rådjur. Jerry blir aldeles stel då han ser dem och kan inte röra sig. Vi mötte även en jämthund som försökte skrämma livet ur Jerry men eftersom Jerry är en liten pärla så tittade han bara bort och trippade obrydd förbi som om inget hade hänt. Sedan myste vi i soffan framför TV'n.

Rolig dag

Idag så åkte jag och Nina med våra små hundar upp till Nordmaling och tittade på SSRK's valputställning. Det är så otroligt kul att titta på alla olika raser och träffa folk med samma intresse. Jerry tycker att det är väldigt spännande med alla andra hundar och struntar då fullkomligt att han egentligen är rädd för främlingar. (jag gav han en frolic varje gång han tog kontakt med mig). Han traskar på och vill gärna leka med de flesta hundar som kommer nära.

60264-29
Era snusar på Jerry i ett ridhus

Träffade en väldigt trevlig tjej med en pytte liten chihuahua, å gu så söt den var. Jerry var ju en riktig jätte om man jämförde med den där lilla plutten.

Har varit i skogen en sväng nu efter middagen och Jerry är riktigt trött. Nu ska vi mysa framför TV'n hela kvällen.

Stressad matte

Tyvärr har jag haft så mycket att göra denna vecka så jag har inte hunnit skriva så mycket här. Har dessutom int ehunnit göra så mycket roligt med hunden heller. Har ny kurs på skolan och det har varit så mycket böcker som ska fixas och en massa långa lektioner. *puh* Men nu är första veckan gjord och det blir väl mer tid över till hunderiet nu. Jerry är ju en underbart tacksam hund som uppskattar lite lek och massa mys. Det har ju varit snö storm här i flera dagar och han har ju inte viljat vara ute något. (Inte matte heller!) Men nu e det helg och soligt så nu ska vi väl kunna göra något roligare. Har precis varit i stan och flängt runt och Jerry har såklart följt med. Han får ligga i sin bur i bilen då vi går in på affärer och ha mysigt på sin fäll. Ikväll ska vi till Nina och Jonas å ha film kväll. Ska gå en lång prommis innan så han är lite trött då.