Man ska ha mer än en hund

Jerry verkligen älskar då man är hundvakt. Han härjar som en galning ute och blir väldigt mycket mer lydig och vill vara en till lags och visa sig duktig och han uppskattar verkligen hundsällskap. Idag så har vi haft mammas hund och de rejsade som blådårar i skogen. Så det är nog inte meningen att Jerry ska vara ensam hund. Så vi hoppas nu verkligen att vi ska få en till vovve i familjen.

60264-51
Här sitter Iso och Jerry och väntar på att få gå in efter prommisen. De fick ha kopplen en stund för Husse skulle köra stora traktorn, inte kul om en liten dp hamnar under där. Iso's koppel ser ut som det är ström i men det är bara väldans bra reflex.

Julklappar

Jerry fick två julklappar! Fast han tyckte nog att maten var det bästa, han fick ett litet smakprov av det mesta. Mumma! Julklapparna var ett syntetben med chokladsmak, det var nog mest bara roligt att öppna, sedan fick han en sån där pip gosedjur som har rep som armar och ben. Jerry öppnade det paketet snabbt och började gensat jobba sig in genom skinnet på den lille stackaren. Fast den är fortfarade hel (helt otroligt)! Han fick en långprommis på morgonen och sedan kom det kompisar med barn som han lekte med och sedan kom en släkting till Rikard som han lekte med och sedan kom alla matgästerna med bla mammas hund Iso. Så det var full fart hela dagen och Jerry däckade väldigt mätt och nöjd på ett kuddhörn i soffan.

Lisa's little helper

Jerry har verkligen varit en duktig hjälpreda nu inför julstöket. Igårkväll så plockade han ihop alla grenarna och stumparna som blev över från julgranen och lade dem i sin säng. Sedan blev han så utmattad av att se matte trä tråd i alla100 nya grankulorna så han somnade i mattes jacka i soffan.

60264-49

Idag var det dags för julgodis baket. Det är det som är jul för en hund!!! Jerry placerade sig i sin korg i köket och kunde på så sätt sköta fördisken och provsmakningen på ett smidigt sätt.

60264-50

Sedan har vi myst i soffan framför tv'n med husse som tog en tupplur så han kan hålla sig pigg på jobbet inatt. Husse har dessutom bränt en alldeles perfekt julskiva som dånat hela dagen och nu ska vi roa oss med att slå in de sista julklapparna.

Vi önskar härmed GOD JUL till alla!!!

En bild

Lägger in en bild på Jerry som egentligen är från i våras (så det är det äckliga gammla köket i lägenheten i bakgrunden) här kan alla se precis hur LITE hår han har, man ser just vid halsen hur tunn pälsen är och i ljumskarna har han ingen päls alls. Det är ju inte så konstigt att han fryser!

60264-48

Hmm...tips uppskattas här

Ännu en dag med rätt så misslyckad träning! Jerry vill verkligen inte göra något alls då det är minus grader ute. Inne tycker han att det är superkul och gör allt jag ber om så duktigt, men då vi ska ut och träna både lydnad och apportering så blir han som en gubbe på 99. Långsam, döv och dement!

Det enda han tycker är kul är komandot stanna! Vet inte varför men då får han fart. Det har jag tränat i skogen och han springer då framför mig lös och jag säger "stanna", han pallnitar och jag väntar några sekunder, han står som en staty och jag klickar. Efter klicket kommer han som en raket och tar en godis sen bränner han iväg som bara en dvärgpinscher kan. Han tycker att det är tokroligt, men allt annat är inge kul alls.

Så vad ska jag göra. Vänta på bättre tider eller? (bättre väder kanske, sommar typ)

Löptik!

Oj nu blev det väldigt spännande!

Jag är ju så slarvig att kolla e-mejlen ibland. Men igår så kollade jag och såg att det var ett mejl från Lab kenneln som vi vill ha valp från. Där stod det att Visa har börjat löpa på torsdag kväll och det är ca 3 veckor för tidigt. Ojoj! Det innebär ju att valparna bli leveransklara i slutet på April iställen för nästan i slutet på Maj. Jag slet fram Rikards schema i panik och började kolla upp. Som tur var så jobbar han bara 10dar i maj och förhoppningsvis så behöver jag inte åka upp så mycket till Umeå då. Men vi har snälla vänner och min mamma som kan ställa upp som nanny nån dag ifall det skulle bli kris.

Så det ordnar sig! Puh! Och jag behöver längta lite kortare efter en liten valp.

Det enda jag oroar mig för nu är att det inte blir några hanar eller att det inte blir några valpar alls.
Men, det ordnar sig nog!

Roadtrip

Idag har nästan hela familjen (Lisa, Rikard och Jerrry inte Findus), varit till IKEA i sundsvall. Jaa, Jerry fick följa! Eftersom jag bara skulle köpa lite småskräp till mig själv och julklappar till brorsan och en kompis så skulle det ändå inte ta någon lång tid. Jerry fick ligga i sin bur i bilen medans vi var inne på IKEA med sin snugglesafe och sitt nya ulltäcke. Han fick en prommis då vi kom fram och en längre prommis då jag hade handlat klart. Han var så otroligt snäll!

Dessutom så måste han vara världens mest lättrastade hund. När vi gick där bland allt folk och tusen bilar så kissade han och bajjade på typ två minuter. Sen var han nöjd, men vi gick ju ändå. Fast han blev galen då vi kom hem och har härjat med findus som en bandit.

Apporteringen

Idag gick träningen inte alls bra. Försökte träna på lägdan bakom gården, men allt blev nog fel. Det är minus grader ute och dessutom regnar det = inget Jerry väder! Husse körde fram och tillbaka med traktorn och Jerry ville hellre kolla vad för kul han höll på med. Han apporterade två gånger tror jag så det fick räcka. Men jag får glädja mig med att jag fått hem den nya klicker boken idag. Klickerträning och lugnande signaler av Emma Parson. Jerry vill nog hellre att jag läser så han får ligga i soffan och gotta sig under sin filt!

Fint dam besök

Igår hade Jerry besök av Naiha. Och det var ett tag sedan! Men det märktes inte på dem. Naiha störtade in här som om hon varit här hur många gånger som helst förut och de började busa direkt. Det är en sån glad och sprallig liten hund och Jerry är så snäll med henne. Han skulle nog vilja att hon var här jämt.

Senare på kvällen åkte vi hem till Nina och Jonas och Jerry fick träffa Era för första gången sen i somras, (hon har ju varit iväg och haft valpar). Era blev jätte glad och ville brottas men Jerry blev lite blyg. Fast det var ju kul att se att de inte glömt varandra.

Ny smak på maten

Igår morse tog Jerrys mat alut! Slarviga matte har glömt att köpa ny mat i tid. Så idag åkte jag ned till Reginas och skulle köpa men då var ANF Holistic slut. *suck* Så det var ju bara tt ta en annan påse. Vi provar nu med lamm och ris från ANF pch det glufsade ha i sig torrt. Oväntat!

Dimma

Det är inte lätt att motionera sin hund när man bor på landet och det är dimma. Mitt på dagen så är det dimma så jag ser inte Jerry när han springer bort en bit. Kväll och morgon så är det mörkt och jag ser inte mig själv vart jag går. Jerry ser jag ju vart han är för hans nya fina blikhaslband. Men jag håller ju på att ramla i diket ibland, och vissa stunder är jag nästan lite mörkrädd.

Men han har fått sin lång prommis med inkallnings träning och han är nöjd, somvanligt.