Ojda slut på vår

Typiskt, så här är det egentligen varje vår! Det töar och blir varmt och härligt. SEN! BRAK! Så kommer vintern tillbaka. *suck* Ja nu är det snö överallt och det bara fortsätter att falla ned. Jerry vill inte vara ute mer. Han bara sover och myser. Trist! Jag som hade börjat att träna några klicker övningar ute. Nu bara huttrar han och kissar snabbt och kastar sig upp på bron och vill in.

Jajja det går väl över.

I helgen

I helgen har vi gått på långa promenader och njutit av den värmande solen. Asfalten har töat fram och det är verkligen vår i luften. I lördags så åkte jag och Jerry till Nina & Jonas för att käka middag och se på film. Husse jobbade hela dagarna hela helgen, så det är tur man har vänner så man slipper vara ensam. På söndagen så var vi mest i skogen och traskade på.

Igår (måndag) så gjorde vi nästan inget alls. En riktig slö dag. Vi gosade och busade.

IT bus och skott träning!

Vilken dag. Det började med att Iso kom en sväng då mamma skule iväg och handla. Så det blev lite liv i luckan! Då han var här tog jag bilden i inlägget nedan. Tyckte att han såg så tuff ut då han låg på stolen. Efter det bar det av in till stan för att hämta bilen som vart på service för tredje gången på nån vecka sådär. Då vi hade hämatat bilen så åkte jag och Jerry till Brösta för att träffa Naiha och hennes syster och en it tik till som hette April. Vi gick en lite prommis och hundarna fick rejsa och busa lite.
60264-27
Jerry i ledningen med Naiha och hennes syster hack i häl!

Efter vi hade varit där så åkte vi hem och åt middag med vänner. Husse med vänner skulle sedan åka och skjuta lerduvor, så jag och Jerry hängde på. Skott träning är ju bra, tänkte jag. De sköt och sköt och jag och Jerry tittade på. Han bryr sig absolut inte om smällarna alls. Så duktig! Sedan fick vi plumsa i djupsnön och leta duvor som de hade missat.
60264-28
Jerry tittar snällt på då de skjuter!

Efter allt pangande i skogen åkte vi hem och myste i soffan framför en film. Lilla Jerry sover väldigt gott nu!

Coola Iso

60264-26

Torsdag

Igår hade vi inget att skriva om, det enda vi gjorde var några primmisar och träna apportering inomhus.

Idag var jag tvungen att åka till skolan en kort sväng, så Jerry fick en grissvans att roa sig med då jag var borta i 3 timmar. Då jag kom hem gick vi genast ut i skogen och traskade runt. På vägen till skogen blev vi glatt mötta av Ior, en jätte fin foxterrier hane som är några år. Han är verkligen super glad och Jerry tycker mycket om honom. Synd bara att han ägare låter honom smita var och varanan dag sådär. Jag skulle nästan kunna adoptera honom för han är så glad och rolig. Han skulle man nog kunna träna vad somhelst med, för han är så tacksam för lite sysselsättning.

Ikväll ska vi bara mysa i soffan och fira att matte har lyckats klara av en kurs till på sin utbildning!

Inte lika halt

Idag har inte sand mannen varit här heller, men det har töat så mycket att man kan kryssa mella isfläckarna och komma sig ned på byn. Vi gick en härlig lång prommis mitt på dan så att Jerry skulle rastas ordentligt. Sedan skulle jag på vårsalong på förskolan där jag brukar jobba och kolla på barnens konstverk. Jag ville hellre ta med Jerry  så han inte behöver sitta ensam hemma, så han fick med sig sin herde matta i buret och en stor ny varm och gosig flece filt. Han låg nog och sov i sitt bur hela tiden jag var inne på förskolan. Efter det åkte vi till Rikards mamma och Jerry fick snusa och slicka på barnen lite och det blev ett himmla pusskalas då en mamma till ett barn kom. Har precis varit på en liten kiss å bajja runda och nu ska vi nog mysa i soffan resten av kvällen.

60264-25
På väg hem från Maggan i vår fräna Raggarbil!

Måndag

Idag har jag suttit och skrivit en massa framför datorn igen. Jerry hade det lungt och skönt. De har fortfarande inte sandat så jag kommer knappt nån vart. Jag blir galen, varför har de inte sandat??!!!!! Är sand mannen sjuk eller? Efter vi hade ätit middag så åkte vi och hämtade Iso och åkte till banafjäl så hundarna skulle få springa lite. De härjade som vanligt på gården och i huset och i garaget. Sedan gick på en liten prommis på ett skoter spår. Det var mörkt och kallt och alldeles tyst! Vi åkte hem å myste i soffan och nu ska vi sova. ZzZZzzz...

60264-24
Prommis på skoter spår för att det är för halt för att gå på vägen!

Typiskt att det ska va så halt

Idag har jag haft pluggar dag igen och läst om barns skapande. Väldigt intressant och inspirerande. Det betyder ju att Jerry får en lugn dag. Några prommisar och massa lek. Eftersom det töade så himmla mycket igår och sedan blev kallt och blåsigt så är det as halt ute nu. Det går att åka skidskor på gatan utanför dörren. Livsfarligt! Nog är man glad att man endast har en 6kg's hund i kopplet då det kommer en katt och trippar förbi. Jag fattar inte varför de inte har sandat här idag. Jajja de gör väl kanske det i morgon bitti.

60264-23
Jerry och jag myste i sängen en stund!

Jag är otroligt glad att få äga en hund som tycker att det är skönt med slappar dagar. Han bara gosar och myser och ligger i knät på mig då jag läser.

Dags att använda handduken

Vi kom precis in från promenaden och det är verkligen härligt ute. Det är nästan 10 grader varmt i skuggan. Man kan nästan inte tro att det är sant. Eftersom vi har väldigt mycket snö här så blir det väldigt blött ute då det töar. Det är stora sjöar mitt på vägarna. Jerry var blöt från tå till topp när vi kom hem igen. Jag var ju inte riktigt beredd på detta tö väder så jag har inte hunnit lagt fram en handduk i hallen, så jag fick bära Jerry upp och ställa honom i badkaret och spola av honom. Ska lägga ned en hadduk nu.

60264-22
Den enda torra fläcken på prommisen.


Fredag

Idag skulle jag jobba på banafjäls förskola. Jerry skulle få vara hos mamma å pappa så han inte skulle behöva vara ensam hela dagen. De hade gått en jääätte lång promenad och sedan en till. Då jag kom och hämtade Jerry vid tre så var han dö trött. Vi hämtade husse från jobbet och åkte hem. Jerry sov hela kvällen förutom att han gick ut och kissade och bajjade innan vi gick och lade oss i sängen. Han var så trött att han somnade sittandes i soffan så han tippade. Behöver jag tillägga att det så för roligt ut. Ungefär som ett litet barn.

Torsdag

Idag hade vi fått nog av att ha trist!!! Efter lunsch så gick vi till Iso och skulle se om de ville hitta på något. De var sol och jätte varmt. Skönt för Jerry! Vi satte oss på deras inglasade altan då vi kom fram och vara jäste en stund. Mamma pratade i telefon och Jerry och Iso härjade runt på altanen. Efter en stund kom mamma ut och visa att hon hade minsann klicker tränat sin lilla bushund. Iso älskar att träna på konster, han blir helt galen för att han tycker att det är så kul. Efter ett tag så försökte vi lära in skall, vi lyckades nästan lära båda hundarna samtidigt. =)

60264-20
Hundarna spanar ut från altanen

Efter mamma och pappa hade ätit så tog vi hundarna i bilen och åkte in till stan, vi åkte till 
Naturkompaniet och där shoppade jag lite. Skulle vilja ha nästan allt där. Jag köpte en jätte fin 30 liter ryggsäck från Fjällräven för halva priset och ett lite sittunderlag som både jag och Jerry kan använda. Vi åkte vidare och hamnade p Reginas zoohörna såklart. Där fick hundarna förja in och jag köpte en lite säck med ny mat till Jerry. Väl på väg hem så svängde vi in i banafjäl så mam å pap skulle få se hur långt vi har kommit på huset. Hundarna blev helt galna och härjade som tokar. Sen då vi kom hem så var de rätt så trötta. Jerry sov resten av kvällen!

60264-21
Jerry provar våra nya saker!

Trist

Det har varit två trista dagar för Jerry nu. Bara lite promenader och nån klicker övning. I tisdags så var jag tvungen att åka upp till skolan ett tag och i går så satt jag framför datorn och försökte skriva på min Essä. *BLÄ* Det är rå trist.

Måndag

Idag fick Jerry börja dagen med att vara ensm hemma ett tag. Jag var tvungen att åka upp till skolan och husse på jobbet. Men husse tog kort dag och tog med sig Jerry till banafjäl så han fick vara ute och leka med barnen. Jag åkte också dit efter skolan och vi var där ett tag. När vi kom hem så var det en slagen hjälte som somnade i soffan.

Senare på kvällen så kom Karin med sin hund Naiha. Jag skulle visa dem hur man klickade in hunden för hon hade missat första gången på sin kurs. Jerry som hade vilat sig stark igen blev överlycklig och det blev ett himmla rejsande här i lägeheten. De två kan verkligen busa.

60264-18

60264-19

Underbart väder

Idag har det varit strålande sol och sommarblå himmel. Temperaturen har legat på plus och det har varit riktigt varmt i solen. Idag hade jag egentligen tänkt att sitta och göra bort en massa skolarbete framför datorn, men det gick inte Rikard med på. Han tyckte att vi skulle åka ut till banafjäl så vi fick lite friskluft. Vi klädde på oss och åkte iväg och hämtade Iso med, så han skulle få springa lite också. Han vart otroligt glad! Väl framme var det bara att sätta igång och rejsa och skälla och busa och sola. De blev så trötta så de fick lov att gå in och vila en halvtimme, medans vi fikade. Sen var det full fart igen. Underbart när de kan hoppa runt i djup snö utan att frysa. Efter det så åkte vi till mamma och pappa och åt middag. Båda hundarna var rätt så trötta och härjade inte som de brukar.

60264-12
Bus! (Ser ni alla spår, vi hade inte varit där i 5 min ens. Dp's är snabba!)

60264-14
Jerry bestiger ett snöberg.

60264-13
Iso busar i djupsnön på lägdan. (Spåren är av rådjur.)

60264-15


60264-18
För er som tycker att olika spår är intressant. Detta är en Jerry! =)

60264-16
Iso som försvann, återfanns senare i bagaget.

Dålig kondition

Idag blev jag väckt av en galen hund som höll på att pussa halvt ihjäl mig. Jerrys morgon humör är verkligen på topp då han får sova ut. (jag klev upp vid tio.) Vi åt frukost och åkte sedan in till stn för att hämta kataloger och kolla på kakel och klinkers, till vårt nya badrum. Vi åkte fram och tillbaka mellan några olika affärer och Jerry fick vara kvar i bilen. Han hade sin nya fäll med sig, men han låg ändå upp på hatthyllan när man kom tillbaka. Antar att han kan spana väldigt bra där och ingen stirrar tillbaka eftersom det är tonat så mörkt.

Efter stan åkte vi ut till banafjäl för Rikard skulle sätta ihop sin nya lerduve kastare! (?) Jerry fick rejsa som en blådåre på gården och sola sig bakom garaget där det var lä. Sedan kom Jonas (husses lille bror) och började busa med Jerry, han låtsades jaga honom och han älskar ju att bli jagad. Han sprang så jag trodde nästan att han skulle kvävas. De märks då det blir lite fart att han inte har nån vidare kondis. Blir väl bättre nu till våren då man kan vara ute mer. Nu ligger han som en död räka i datarummet och sover. Ikväll ska vi till Nina och Jonas, så det blir väl mer bus med Era och Sally då.

Jerry sover

Tänkte gå till Iso

Åå vilken härlig dag, termometern står på -5 grader och det är strålande sol. Vi kom just in från långprommisen. Idag fick jag ett infall att vi skulle hälsa på Iso. Så vi traskade iväg åt det hållet, men när vi kom fram så var det ingen hemma förutom Iso själv och han kan ju inte låsa upp dörren. (Puckade jag hade ju glömt att ta med nyckel som vanligt). Vi satte oss och solade en stund på bron sedan traskade vi vidare.


Jag å Jerry
(själv ser jag ut som ett ilsket påskägg i den där mössan, men Jerry är ju söt iallafall.)

När vi nästan hade kommit hem så mötte vi en an våra grannar och en kompis till henne. Jerry fick snusa på dem och jag klickade och matade med frolic. Efter en stund fick de stryka honom på halsen! Min superduktiga hund!!! Det blir ju bättre och bättre!

Vad gör vi idag?

Är så lat så vi kommer inte på något. Det snöar som attan så Jerry vill inte gå ut igen, det blir några korta prommisar så han får gå på toa bara. Han bara sover eller spanar.

Spanar i fönstret
Kolla in alla snygga nosmärken på rutan!!!

Ja något var vi ju tvungen att hitta på! Städa lite, fast det tycker Jerry är jätte trist då han inte får skälla på damsugaren. Vi satt igång och bakade maränger. Det är mer intressant då man får slicka skålar och vispar och känna den härliga baklukten i köket. Mmmmm....

Maränger
Är de klara snart?

För er som undrar

Lägger in bilder på hur det ser ut här ute nu.

Stigen
Här är vår stig där vi brukar gå dagligen, men nu är det ca 30cm djup snö på den så det blir lite jobbigt och kallt för en liten dp. Själv får jag skorna fulla med snö då jag går här.
Snö på taket
Lite snö på taket och mer kommer det. Fattar inte att den där snön aldrig slutar att falla ned.

Förmiddags rundan

Idag kunde vi faktiskt gå en ordentlig promenad. Vi var ute och vandrade i en och en halv timme. Underbart att det har blivit varmare. Termometern står nu på -3. Det är riktigt skönt! Vi gick runt byn som vanligt och den var många nya kissfläckar som Jerry fick snusa på. Jag passade på att träna lite kontakt med klickern då vi kom lång hemifrån. Han blir ju så lätt stressad då han inte är nära hemmet och börjar dra i kopplet. Jag började då att klicka så fort han tittade på mig och det fungerar bra. Han slappnar av mer då han får bekräftelse från mig. Jag har varit så uppe i lydnads träningen så jag har glömt bort att vi måste öva kontakt också. (ska skärpa mig)

Jerry på bron
Jerry tittar ned på isen under Ö-bron, massa skoter spår.

Jerry på prommis i Brösta!

I måndags så åkte vi ned till Brösta för att träffa Karin och hennes söta italienska vinthund Naiha. Det är så kul för Jerry att få umgås med en hund i hans egna storlek. Vi gick en runda i skogen på ett skoter spår, det var väldigt härligt väder. Jerry tyckte nog att det var lite för kallt för hans smak och han busade inte så mycket. Men de var så söta när de sprang brevis varandra.
NaihaoJerry
Naiha till vänster och Jerry till höger.

Hejsan!

Ja nu är jag så trött på den krångliga dagboken som vi har på vår hemsida!!! Jag har nu bestämt att vi ska ha en blogg istället så kanske man orkar uppdatera lite oftaare. (hoppas iallafall) Ja välkommen till vår nya blogg iallafall!!//Lisa

60264-1
Bild från idag då Jerry solade sig i soffan en stund!