Tisdag

Idag skulle jag jobba så Jerry fick vara ensam hemma ett tag! Men sedan på eftermiddagen så åkte vi till huset i banafjäl. Vi skulle nämligen få besök av Karin och Naiha!

Vi hade bestämt att lägga ett spår, så vi gick till elljus spåret i skogen och lade varsott korv spår ned mot längdan. Båda hundarna var jätte duktiga och spårade finfint! Sedan släppte vi lös dem och tänkte gå en liten prommis runt en kortare runda på spåret.

Helt plötligt från iugen stanns så kom det massor av människor skuttandes ur skogen. Jerry stelnade till! (jag tänkte shit, nu är det kört nu kommer han att förska skrämma bort dem med alla sina krafter) Men han bara stod stilla. Jag tog på honom selen och spårlinan igen och vi fortsatte att gå. Efter rätt så många möten med sportiga människor i skogen så förstod vi att det var orienterings tävling just där i vår skog! SKUMT! Vi såg nog runt 40 personer i skogen och det blev ju lite spänt för Jerry. Vi mötte även två lösa springande Irländska settrar. Hmm...jag vart lite förvirrad. Vi gick tillbaka på gården och släppte dem där, men det tog inte lång tid förrän det kryllade med orienterare bakom laggårn och Jerry gjorde två försök att skrämmas. Så vi gav upp och gick in! Hundarna busade som galningar och sprang runt och härjade tills de inte orkade mera.

60264-38
Race på gården! Naiha till vänster och Jerry till höger!

Kursen Torsdag den 18 maj

Har ju glömt att skriva om hur det gick på kursen sisst!

Jag skulle ju träna att ha Jerry lös och han skulle komma och springa brevid mig då jag sa "här". Gruppen gick till en liten skogsväg och där släppte jag honom. Han var super duktig! Av 10 försök så klarade han 8. Han sprang fram och nosade på en person två gånger, men så fort jag sa något så kom han tillbaka till mig.

Första söndagsträningen

I söndags så hade vi vår första söndags träff. Jag och Nina har bestämt att vi ska träffar och träna tillsammans med hundarna eller bara promenera. Men vi känner att vi ville få lite hjälp av varandra och på samma gång får man ju lite naturlig störning. För att träna med störning kan ju vara svårt då man bor lite öde. Jerry kan verkligen vara som en liten lydnads champion, men med störning i form av andra hundar och människor så är han inte så uppmärksam på mig alla gånger. Han måste lära sig att alla kommandon gäller även om någon otäck människa eller glad hund tittar på honom.

60264-37
Era och Jerry på vår söndags träningsplats

Ja första träffen blev det ju bara vi två, men det räckte som störning ändå. Hoppas att det kommer fler för det är kul att träna och få hjälp av varandra.

Igår tränade jag och Jerry själv och det gick väl sådär. Han har väldigt svårt att lyssna på mig då det är en okänd människa i närheten. Helst ville han springa dit och jaga bort den otäcka mannen, men jag hade satt på honm långlinan så han kände nog att det inte var någon idé. Han var ändå väldigt duktig och gjorde massa fina "här" och "fot" och "ligg-stanna".

Idag blir det nog en paus med störning och vi tränar nog i skogen eller inne.

Så härligt med vår

Nu har jag inte skrivit här på jättelänge, men jag har till försvar att det har varit så härligt väder så man har inte viljat sitta här!! Har dessutom haft massor att göra i huset och med Jerry!

Jerry och jag är i full träning nu och vi ska träna in komadot "här". Det betyder att han ska hålla sig i koppel avstånd när han är lös. Träningen har gått jätte bra hittils! Det fungerar utan störning utomhus. Och det fungerar även med pyttelite störning. Så tills torsdag nästa vecka ska vi försöka träna att det ska sitta med lite mera störning. Man får ju vara tacksam att man har en hund som älskar att träna. Och han uppför sig väldigt bra på kursen med (hade kokt kyckling filé med i torsdags och det var uppskattat). Jag är så nöjd!

Idag blir det nog rätt så lungt med träningen men imorgon ska vi försöka hitta en bra plats för störnings träningen.