Jerrys nya halsband

Igår så köpte jag ett nytt reflex halsband till Jerry. Det har rött LED ljus och blinkar under reflexen. Det skulle visst synas på 1,6km avstånd. Eftersom det blir väldigt mörkt här nu då det inte finns någon snö och lilla Jerry är väldigt svart så ser man inte alls var han är på kvällarna.

Provade halsbandet ikväll och det syns väldigt bra. Helt otroligt att de hade ett i hans storlek. Tycker att alla affärer har mest såna saker bara till större hundar. Köpte det i Umeå på Zoo Center. Där finns allt möjligt kul! Det enda som var synd var att någon hade pillat batteriet på rätt ställe så det var redan slut och det märkte jag inte förrän jag kom hem *suck*. Men min sambos bror hade som tur var ett som passade.

60264-47
Tyvärr så kan ju inte blinket synas på bild eftersom det var reflex också!
Här spinger Jerry på väg till skogen bakom laggårn.

Hundvakt

Ja nu är vi hundvakt i helgen igen! Det är jätte mysigt att ha en extra hund faktiskt. Förra helgen hade vi ju Iso (mammas hund) och från onsdag kväll denna vecka har vi Bora, en 7mån Schäfer tik. Hon är BAUTA stor för att vara tik och så ung, men hon är jätte snäll och verkligen lugn. Hon bara sover och gosar lite. Ute lufsar hon runt och viftar med sina stora tassar.

Jag har ju tyckt synd om Jerry hela hans liv för att han har så lite päls, men det gör jag inte lika mycket längre. Stackars Bora härsjar hela tiden hon är inomhus. Vi har fått lov att ha fönstret öppen i sovrummet dygnet runt så att hon inte ska ligga och flåsa så hemskt, då vi ska sova. Jerry han härsjar bara nån gång mitt på sommaren då han får sina tokryck och springer runt som en galning fast det är närmare 30 grader varmt.

Snart ska vi ut på en liten skogsprommis så den stora håriga hunden får svalka sig lite.

60264-45
Jerry och Bora sitter i hallen och psykar varandra! Observera psykfärgen på deras ögon!

60264-46
Här göra Bora ett försök att hypnotisera Findus till lite kel, men han har ingen lust!

Skogen!!!

Det finns inget härligare än att vandra runt i skogen! Det är så fridfullt och energigivande liksom! Idag tog vi en jätte lång skogsprommis, jag, Rikard, Jerry och Iso. Vi gick och kollade på vår skog och hur mycket vatten det var i ån. Det forsar ordentligt nu efter allt regn (som borde ha varit snö). Nu på eftermiddagen kom en kompis till Rikard och de sköt lerduvor. Jerry fick stå brevid och skotträna. Inte för att han behöver det egentligen, men det är väl alltid bra att träna.

Synd bara att det blir mörk så snabbt här nu, annars hade det nog blivit en skogsprommis till, men vi får ta den efter vägen istället.

Kennel besök!

Igår kom det ett väldigt trevligt besök hem still oss! Kenneln Huset Elliot som vi står på kö för en valp till våren. De skulle ned till Wången och ställa ut två hundar. Bla tiken som förhoppningsvis ska bli mamma till vår valp, Visa! Och så hade hon med sig Visas kusin Tutan! Hon hade även med sig en valpköpare med sina två hundar Smilla och Zäta!

De sprang runt här på gården och var helt fantastiskt glada och trevliga hundar. Visa var verkligen jätte fin, även fast hon var lite extra mullig nu för utställningen. Jag uppskattade besöket otroligt mycket!!!

Det värsta är att nu längtar man ännu mer efter en egen labrador!

Jerry och mammas hund uppskattade också besöket väldans för de fick så roligt att spåra alla fyra tikarna på gården sedan. Båda hade nosen som ett plåster i backen! Jerry ville inte komma in på ett tag.

Jerrys hyss

Var bara tvungen att sätta in den här bilden. Det är tur för denna lilla hund att han är så himmla söt. Hans hyss är ibland inte så roliga, men i detta fall så tror jag att lilla kissen hjälpte till att peta ned stekspaden från köksbänken när matte stod i duschen.

60264-44
My precious...

Tråkigt väder för Jerry

Han vill verkligen inte vara ute särskilt länge! Idag så är det blött och grått! Jag gick ut och lade ett spår åt honom i skogen. Det blev ett godisdkål spår eftersom han inte tycker att det är särskilt kul med apporter.

När spåret hade legat ca en timme så tog vi en prommis och gick till spåret. Han traskade bakom mina hälar nästan hela vägen. Han tyckte nog att matte är en elaking som drar med honom ut i skogen i detta kalla, blöta väder.

Men väl framme vid spåret så började han snusa direkt och drog iväg. Det var inga problem att hitta alla tre godis skålarna. Han är så söt när han jobbar. Måste träna upp hans självförtroende i spåret lite. Han stnnar så fort jag kommer för långt efter honom. Det är som att han är lite osäker på om han vågar spåra även fast jag kommer en bit efter.

Ska kanske försöka klicka lite mer, då han går på bra framåt.

60264-42
Här är han påväg mot den andra skålen!

60264-43
Måste bara lägga in en bild på Findus! Han har blivit så stor.

Åååh det ska bli så spännande

Nu har vi äntligen bestämt oss för att Jerry ska få en lillebror! Fast den kommer att bli mycket större eftersom det är en labrador. Om allt går enligt planerna så kommer han att flytta hem till oss i slutet på maj.

Kenneln heter Huset Elliot och det är jätte trevliga människor! Så allt känns bra!

Om man går in på länken ovan och sedan går in på valpar så finns tiken och hanen till valparna där!

Oj som det blev

Idag har varit en härligt dag. Snöblandat regn och ljumt i luften. Vi har satt ut fröautomat och talgbollar till småfåglarna så nu kan Jerry stirra ut genom fönstret i tvättstugan hur länge som helst.

På eftermiddagen kom några kompisar och de ville gå en prommis i skogen och spana på älgar. Vi hittar färska älgspår efter en bit och Jerry fick spåra. Han blev helt till sig då han hittade högen med spillning och spårade bra. Tyvärr så hade älen sprungit över ett träsk så vi kom aldrig riktigt nära. Men vi fick en lång och fin promenad.

Då vi nästan var hemma så hoppade Jerry av stigen in i björkdungen nedanför huset och PLUMS!!!!! Han hoppade rätt ner i ett svart lerhål! Jag fick ta av honom täcket ute och bära honom in till badkaret och duscha honom länge. Vattnet blev alldeles svart och nu ligger täcket i tvättmaskinen. URK!

Jajja nu e Jerry trött och nöjd och matte med!

Så snäll så snäll

Jerry kräver verkligen inte mycket av mig som matte. Han är nöjd bara han får vara i samma rum som mig. Idag har jag suttit och skrivit en uppsats heeeeeela dagen och han har snällt legat och sovit eller busat med katten. Vi har varit ute på små mini kissrundor bara. Nu är han faktiskt påklädd ordentligt och ute med husse och jobbar som gårdhund. Men han har bara varit en helt perfekt pluggar hund idag.

Hua vad kallt!

Jerry tycker inte att vinter är kul. Har har inte velat gå ut de senaste dagarna. I morse så gömde han sig under bänken inne i badrummet. Han vill se på TV och äta kattmat. Trist för matte. Ska försöka hinna lägga ett spår i morgon så han får göra nåt kul ute!